Personvernet er personlig og administreres av hver enkelt bruker (sjåfør). Det betyr at du som bruker har full kontroll over hvem som ser og kan rapportere på dine turer og kjøretøy. Standardoppsettet ved registrering av nye brukere og kjøretøy er Strengt.
Når bør du bruke personvernnivåene?
- Når du skal rapportere kjøring på prosjekt til kunde.
- Når du trenger oversikt til internt prosjektregnskap.
- Når du skal dokumentere ressursbruk for revisjon.
Hva er nivåene?
| Nivå | Hvem ser hva |
|---|---|
| Lav | Du som standard sjåfør, og alle brukere — uavhengig av rolle — som er tilknyttet kontoen med tilgang til kjøretøyet, kan se turer du er sjåfør på, og ta ut rapporter med detaljer. Både jobb og privat. |
| Moderat | Du som standard sjåfør, samt brukere med rollene Kontoeier og Admin, kan se og rapportere på alle turer, både jobb og privat. |
| Streng (anbefalt for Varebil kl. 2) | Du som standard sjåfør kan se alle dine turer, jobb og privat. Brukere med rollene Kontoeier og Admin kan kun se turer merket som jobb, og kun hente ut nøkkeltall på turer som er kjørt privat. Ingen detaljer på private turer er synlige for andre enn sjåføren. |
| Maksimal (anbefalt for kjøregodtgjørelse) | Kun du som standard sjåfør kan se og rapportere på turer i kjøreboken. Dette gjelder både turer merket jobb og privat. Ingen andre har innsyn eller mulighet til å rapportere på turene dine. |
Er Godkjenningsmodulen satt opp, vil Godkjenner kunne se detaljer på turer i krav som blir sendt til godkjenning.
Unntak: Turer med satsen «Varebil kl. 2 Jobb» vil være synlige for Kontoeier og Admin.
Slik endrer du personvernnivået
- Gå til Innstillinger → Personvern.
- Velg nivået du ønsker.
- Klikk Lagre.