Zakładka Dostęp użytkowników steruje tym, kto ma dostęp do jednostki oraz kto jest domyślnym kierowcą. Znajdziesz ją jako trzecią zakładkę na karcie szczegółów.
Wszyscy użytkownicy
Użyj przełącznika Wszyscy użytkownicy, aby przyznać wszystkim użytkownikom na koncie dostęp do jednostki. Nadaje się do sprzętu i pojazdów używanych przez wiele osób, bez stałego przypisania.
Dostęp standardowy
Dodawaj konkretnych użytkowników lub role z określonym poziomem dostępu:
| Poziom dostępu | Opis |
|---|---|
| Właściciel konta | Pełny dostęp — zawsze uwzględniony |
| Admin | Pełny dostęp |
| Manager | Może przeglądać i raportować |
| Editor | Może edytować przejazdy i zatwierdzać |
| Read-only | Może tylko przeglądać |
Możesz dodać dostęp na podstawie:
- Pojedynczych osób — wyszukaj po nazwie lub adresie e-mail
- Roli — wszyscy użytkownicy z daną rolą otrzymują dostęp automatycznie
- Zespołu — wszyscy w zespole otrzymują dostęp
Dostęp poprzez rolę lub zespół jest aktualizowany automatycznie, gdy użytkownicy są dodawani do roli/zespołu lub z niego usuwani.
Domyślny kierowca
Ustaw domyślnego kierowcę na jednostce. Domyślny kierowca służy do automatycznego przypisywania przejazdów do właściwej osoby.
Domyślny kierowca może zostać zastąpiony przez:
- Zameldowanie kierowcy (ręczna rezerwacja w aplikacji Driver)
- Driver ID (automatycznie za pomocą taga)
Dowiedz się więcej o priorytecie kierowcy i Driver ID