Sprawia, że podanie celu jest obowiązkowe dla wszystkich przejazdów służbowych, zanim będzie można je zatwierdzić. Przy aktywacji wybierasz, czy ma to dotyczyć wszystkich, czy wybranych użytkowników.
Jak to skonfigurować:
- Przejdź do Ustawienia → Reguły.
- Znajdź na liście Cel przejazdu i rozwiń je.
- Wybierz, czy ma to dotyczyć wszystkich, czy wybranych użytkowników.
- Zapisz.
Dotyczy wyłącznie przejazdów oznaczonych jako służbowe — przejazdy prywatne nie są objęte. Możesz połączyć tę regułę z Godzinami pracy i ustawić stały cel dla przejazdów służbowych, np. Serwis lub Spotkanie z klientem.