Role decydują o tym, ile dany użytkownik może zobaczyć i zrobić w ewidencji przebiegu.
Czym są role?
Role decydują o tym, ile można zobaczyć i zrobić w ewidencji przebiegu.
Przegląd ról i uprawnień
| Uprawnienia | Właściciel konta | Admin | Manager | Edytor | Tylko odczyt |
| Odczyt przejazdów | X | X | X | X | X |
| Edycja przejazdów | X | X | X | X | |
| Usuwanie przejazdów | X | X | X | ||
| Odczyt ustawień | X | X | X | ||
| Edycja ustawień | X | X | |||
| Odczyt raportów | X | X | X | ||
| Edycja raportów | X | X | |||
| Widok Locator (mapa floty) | X | X | X | ||
| Widok znaczników w Locator | X | X | X | ||
| Usuwanie konta | X | ||||
| Prywatność* | X | X | X | X | X |
Zmień rolę
Przejdź do https://app.autogear.com/dashboard/user-list i kliknij przycisk edycji.
- Kliknij przycisk z ikoną ołówka po prawej stronie użytkownika, którego chcesz edytować.
- Zmień rolę i pamiętaj, aby zapisać zmiany.
Tylko właściciel konta może wyznaczyć nowego właściciela konta.
Edycja wielu ról jednocześnie
Aby edytować rolę kilku użytkowników jednocześnie:
- Zaznacz użytkowników, których chcesz edytować, i kliknij menu Opcje.
- Wybierz Edytuj role.
- Wybierz rolę, którą chcesz przypisać użytkownikowi.
- Kliknij Zapisz.
Wskazówki i ważne uwagi
Prywatność i widoczność w Autogear
Każdy użytkownik jest właścicielem swoich ustawień prywatności. Locator: nawet jeśli masz dostęp do strony z mapą floty, to, co tam widzisz, zależy od ustawień prywatności innych użytkowników.
Powiązane linki
- Prywatność i widoczność na mapie floty
- Przypisz licencję kierowcy/użytkownikowi