Noen ganger har kjøreboken registrert en tur du ikke trenger, for eksempel en dobbeltregistrert tur eller en testtur. Her forklarer vi hvordan du sletter turer i Autogear, og hva du bør vite før du gjør det.
Før du begynner
- Denne veiledningen gjelder web-løsningen (app.autogear.com).
- Sletting krever at både brukeren og kjøretøyet/abonnementet er satt opp til å kunne redigeres. Som standard er dette ikke aktivert for rollene Editor og Read-only. Det er Kontoeier og Administrator som styrer hvilke kjøretøy som kan redigeres.
- Det er kun turer som ikke er bekreftet som kan slettes. Bekreftede eller rapporterte turer er låst.
- Når en tur slettes, er slettingen permanent.
Viktig: Behandle sletting som en permanent handling inntil det motsatte er bekreftet. Er du usikker, kontakt support.
Slik gjør du det
- Gå til Turer-siden i menyen til venstre.
- Bruk filteret til å finne frem turen eller turene du vil slette.
- Huk av turen eller turene i venstre hjørne av tur-raden.
- Klikk på Søppelbøtten
øverst til venstre over listen.
- Bekreft om du er sikker på at du vil slette
Hva skjer etterpå?
- Turen eller turene forsvinner fra listen på Turer-siden.
- Kontroller at handlingen var vellykket ved å oppdatere på Turer-siden og se at turen ikke lenger vises.
Feilsøking
Problem: Jeg finner ikke en slette-knapp på Turer-siden
Mulig årsak: Kjøretøyet eller brukeren er ikke satt opp til å kunne redigeres.
Løsning: Be en Kontoeier eller Administrator om å aktivere redigeringstilgang for kjøretøyet under Kjøretøy-innstillingene.
Problem: Jeg har slettet feil tur
Mulig årsak: Tur ble valgt feil ved multiredigering, eller filteret viste flere turer enn ønsket.
Løsning: Ta kontakt med support. De kan hente inn slettede turer ved behov.
Ofte stilte spørsmål
Kan jeg slette flere turer samtidig? Ja, du kan huke av flere turer og bruke samme Editor-handling.
Hvorfor kan jeg ikke slette en tur jeg ser i kjøreboken? Sannsynligvis fordi kjøretøyet eller din bruker ikke har redigeringstilgang. Kontakt din Kontoeier eller Administrator.
Er det forskjell på å slette og å korrigere en tur? Ja. Sletting fjerner turen fullstendig. Korrigering endrer informasjon på en tur som fortsatt skal ligge i kjøreboken.
Trenger du hjelp?
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse, så hjelper vi deg videre.